Programma

Over DSS

Contact

Ledenportaal

Alle teams

Alle teams

Een club met historie

Een paar Haarlemse jochies vatten in het najaar van 1919 het plan op om een voetbalclub op te richten. Zij noemden hun club SDS (Sterk Door Samenspel). Zij konden niet bevroeden dat bijna 100 jaar later hun club was uitgegroeid tot wat DSS (Door Samenspel Sterk) nu is: een bloeiende vereniging met ruim 90 teams en 1300 leden en die één van de grootste voetbalclubs in Haarlem is. De vrouwen/meiden afdeling behoort zelfs tot de grootste van Nederland. 


DSS kent een professionele organisatie, geleid door een verenigingscoördinator en een hoofd Technische Zaken. Onze structuur, ambitie en de kwaliteit van de voetbalopleiding bieden een zonnig toekomstperspectief. DSS is een vereniging met een eigen identiteit die mensen verbindt. Onze leden zoeken een sportieve uitdaging, maar hebben ook oog voor deze waarden. DSS is deugdzaam, solide en sportief. Kortom, een familieclub van sportieve, betrokken mensen. Je bent van harte welkom bij DSS!

Martijn Egner, Voorzitter DSS Voetbal

Fysiotherapie bij DSS

In samenwerking met FIT Fysiotherapie bouwt DSS aan een duurzame, sportieve én medische toekomst. FIT Fysiotherapie zorgt met een dynamisch en gespecialiseerd team voor op maat gemaakte zorg. Dit doen zij in samenwerking met huisartsen, sportartsen, bewegingswetenschappers, podologen, orthopeden én sportpsychologen. Door de juiste training, adviezen en handvatten te geven kun jij optimaal presteren op het veld!

Mini's 4 t/m 6 jaar

Wat is dat genieten hè? Net even te grote shirtjes en broeken, aandacht er niet altijd bij en de eerste kennismaking met de koude zaterdagen waar de handen diep verstopt zijn in de mouwen. Ook bij DSS genieten we optimaal van de jongste jongens en meiden op het veld.


Vanaf 4 jaar zijn alle kinderen welkom bij DSS om te komen voetballen. DSS werkt hiervoor samen met Scopo Atletico (Ubuntu Sport), zij geven de trainingen, in een vorm die afgestemd is op deze leeftijdsgroep.

 

De trainingen worden ook begeleid door jonge leden van DSS en ouders van de mini's, alles onder coördinatie van Scopo Atletico (Ubuntu Sport).   

Jonge leden en ouders, kunnen op vrijwillige basis een training krijgen van Ubuntu Sport om zich te ontwikkelen als trainer. Daarnaast heeft DSS een trainersacademie, waar trainers een opleiding volgen, al dan niet in samenwerking met de KNVB, als blijkt dat de trainer daar behoefte en talent voor heeft. 

Jeugd onder 8 en 9 jaar

Een leuke speelse leeftijd waarin de kinderen steeds meer het spelletje gaan begrijpen en stappen maken. Letterlijk en figuurlijk. Wat is er leuker, na de eerste kennismaking met voetbal, om nu op zaterdagen met je vriendjes en vriendinnetjes mooie doelpunten te maken, baggerend door de modder je eerste tackle in te zetten en voor de eerste keer tegen je papa en mama te vertellen dat de scheidsrechter vandaag niet je beste vriend was. Bij DSS leiden wij onze jeugd zo op dat plezier en presteren hand in hand gaan. 


De jeugdafdeling bij DSS bestaat uit heel veel teams. Om dit organisatorisch werkbaar te houden, maken we vanaf de Onder 8 een onderverdeling in selectie- en breedtesport teams. De teamindeling is elk seizoen een bespreekpunt binnen het Technisch kader. 


Praktische informatie

 • De teams t/m Onder 9 spelen op een kwart veld, t/m Onder 12 op een half veld 8 tegen 8 en vanaf Onder 13 is dit op een heel veld 11 tegen 11. 

 • DSS werkt samen met Fit Fysiotherapie

 • DSS streeft ernaar om alle teams twee keer per week te laten trainen, sommige trainen 3x per week.  

 • Selectieteams worden getraind door een vaste trainer, met een KNVB-trainersdiploma. De Breedtesportteams worden getraind door vrijwilligers. Dit zijn ouders en jongeren. 

 • De selectieteams spelen op zaterdag, de Breedtesport teams spelen tot de O13 ook op zaterdag.

Jongens onder 10 - 18 jaar

Een breed pallet aan teams, aan spelers met al hun eigenschappen, interesses en kwaliteiten. Ook hier zien we het belang van presteren maar vooral het plezier ervaren om op zaterdagen door vriendschap gedragen teams te vormen. Bij welk team sluit jij je aan? 

Praktische informatie

 • De teams t/m Onder 12 op een half veld 8 tegen 8 en vanaf Onder 13 is dit op een heel veld 11 tegen 11. 

 • DSS werkt samen met Fit Fysiotherapie

 • DSS streeft ernaar om alle teams twee keer per week te laten trainen, sommige trainen 3x per week.  

 • Selectieteams worden getraind door een vaste trainer, met een KNVB-trainersdiploma. De Breedtesportteams worden getraind door vrijwilligers. Dit zijn ouders en jongeren. 

 • De selectieteams spelen op zaterdag, de Breedtesport teams spelen tot de O13 ook op zaterdag, vanaf de O14 spelen de Breedtesport teams op zondag. Geregeld zullen er (licht) wedstrijden gespeeld worden op vrijdagavond om zo de drukte op de velden op zaterdag te verminderen.

Meiden onder 10 - 20 jaar

De meiden van oranje lieten Nederland juichen als één. En dat effect zien we. Steeds meer meiden kiezen ervoor de kicksen aan te trekken en te gaan voetballen. Een ontwikkeling die wij wij omarmen, want voetbal is er voor iedereen! 


Tot 9 jaar spelen de meiden en jongens met elkaar in selectie- of breedtesport teams. Vanaf 9 jaar en ouder spelen de meiden in de Meiden onder 10 tot en met Onder 20 jaar. De meiden die het aankunnen komen vanaf 9 jaar met jongens in selectieteams. Door de grotere weerstand, kunnen die meiden zich zo optimaal ontwikkelen. Deze meiden worden gevolgd door de trainers en coördinatoren en zodra blijkt dat het beter is, worden zij geplaatst in een meidenselectieteam. Dit is een individueel proces en kan per meisje anders verlopen.

 
Praktische informatie

 • De teams t/m Onder 12 spelen op een half veld 8 tegen 8. Vanaf onder 13 is dit op een heel veld 11 tegen 11.  

 • DSS streeft ernaar om alle teams twee keer per week te laten trainen. Selectieteams worden getraind door een vaste trainer, met een KNVB-trainersdiploma. De Breedtesportteams worden getraind door vrijwilligers. Dit zijn ouders en jongeren. 

 • De meeste meisjesteams spelen op zaterdag, sommige op zondag. Deze indeling is aan het begin van het nieuwe seizoen bekend. Daarbij kan het ook voorkomen dat er een (licht) wedstijd gespeelt wordt op vrijdag. Dit wordt gedaan omdat er te veel wedstrijden op zaterdag gepland staan en we te weinig velden hebben.

G - voetbal

DSS is er voor iedereen, en daar richten wij ons voetbal op in. G-voetbal is een mooie kans om voetbal ook voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Want voetballen is leuk, gezond en geeft plezier. En als u eens écht puur plezier wil zien is G-voetbal dé aanrader. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe goed je kan voetballen. Plezier voorop! 


Praktische informatie

 • De trainingen worden gegeven door het team onder leiding van Niké Stavast, zij is gediplomeerd voetbaltrainer en heeft een achtergrond als sportdocent in het speciaal onderwijs. Niké gaat ervoor zorgen dat jij wekelijks met veel plezier op het voetbalveld staat.

Vrouwen teams

De senioren teams van de vrouwen varieren van leeftijd, tot niveau. Van vriendenteam tot selectie, ze staan bij DSS allemaal op het veld!

Mannen teams

De senioren teams van de mannen varieren van leeftijd, tot niveau. Van vriendenteam tot selectie, ze staan bij DSS allemaal op het veld!

7x7 competitie vrijdagavond

Voor degene die lekker willen blijven voetballen maar minder tijd hebben voor de reguliere competitie en trainingen.


Er wordt op een half veld gespeeld met maximaal 7 spelers verdeeld over ongeveer 8 avonden per seizoen. Het voetballen op vrijdagavond wordt vaak op de club waar wordt gespeeld, gezellig in de kantine afgesloten!

Voetballende vaders & moeders

Ook de vaders en de moeders maken deel uit van het voetbal bij DSS. En net als de 18+ spelen zij 7:7. Op een half veld met maximaal 7 spelers.


Voetballende vaders en moeders zijn enthousiaste ouders van (jeugd)leden die het leuk vinden om tegen een balletje aan te trappen. De leeftijd varieert tussen de 35 en de 55 jaar. In de meeste gevallen is er wel een band met DSS. Met meedoen word je geen lid van DSS en alles is vrijblijvend. Als je niet kunt of wilt hoef je bijvoorbeeld niet af te bellen. Je bent ook niet via DSS verzekerd.

Futsal

Via de DSS Website kun je het Futsal wedstrijdschema bekijken. Voor meer informatie over de teams kun je mailen naar secretaris@dssvoetbal.nl

Clubblad De Assist

Je leest 'm hier!

Editie 36

Met onder andere verhalen over de JO11-4, MO20-2 én de JO19-1. Interviews met Technisch manager Patrick van der Fits en Toon Beijer. En nog veel meer!

Clubblad De Assist

Je leest 'm hier!

Editie 36

Met onder andere verhalen over de JO11-4, MO20-2 én de JO19-1. Interviews met Technisch manager Patrick van der Fits en Toon Beijer. En nog veel meer!