Programma

Over DSS

Contact

Ledenportaal

Japans topvoetbal bij DSS!

22 feb. 2024

Ook in de vakantie gaat het topvoetbal op de velden van DSS gewoon door. Deze week mogen we de talentvolle dames van de Japanese Football Association Academy Fukushima ontvangen! In samenwerking met Telstar en Feyenoord zijn de vrouwen deze week op trainingskamp in Nederland. Ze speelden eerder deze week al tegen de vrouwen van Feyenoord, daar wisten ze knap met 6-2 van te winnen. Morgenavond wordt er in het stadion van Telstar gespeeld. Telstar zal aantreden met voormalig Japans international Chinatsu Kira.

De academies van de JFA in Japan zijn ontworpen om intensief te begeleiden vanuit een langetermijn perspectief, waarbij goede coaching gecombineerd wordt met onderwijs op zowel lager als middelbaar niveau, binnen een internaat systeem. Dit laat zien dat het doel niet stopt bij het opleiden van uitstekende voetballers, maar verder gaat in de ontwikkeling van individuen die met vertrouwen de stap naar het Europese voetbal kunnen maken. Uit deze academie stroomde al de talententvolle Toko Koga (Feyenoord VR1).

De reis van de japanners wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Saitama Kogyo. Zij leveren een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Japan. En dat die ontwikkeling zijn vruchten afwerpt is wel duidelijk voor wie de dames van JFA Academy Fukushima heeft zien spelen. Als grote naam in het vrouwenvoetbal is DSS trots om samen te werken aan deze trainingsweek vol topvoetbal!