Programma

Over DSS

Contact

Ledenportaal

De allereerste meidenvoetbalstrip!

7 jun. 2024

Cees Nuijens, manager vrouwen-meidenvoetbal DSS, verraste zijn dames van de 1e, 2e en 3e klasse met het eerste exemplaar van de voetbalstrip 'Josje scoort !'. Uitgever Seb van der Kaaden was daarbij: "Ik ben bijzonder trots, omdat dat dit de allereerste voetbalstrip in Nederland is met vrouwen in de hoofdrol." Auteur Willem Ritstier en tekenaar Roelof Wijtsma, eveneens de makers van de bekende voetbalstrip Roel Dijkstra, hopen beiden dat de strip voetbal nog populairder zal maken.


Willem Ritstier: “Het is heel leuk om een verhaal te maken met veel actie. De actie op en buiten het veld. Je kunt laten zien hoe Josje zich op het veld staande weet te houden en steeds beter wordt, maar ook hoe ze omgaat met het leven buiten het veld, waar zich ook de nodige acties aandienen.”


Roelof Wijtsma: "Ik vind voetballen op papier bijna nog leuker dan op het veld. En het lijkt op elkaar: even die pass lekker om die tekenstander heen laten krullen, de bal met een fraaie boog nét over die keeper heen laten vallen, die vloeiende schijnbeweging: als ik dat aan het tekenen ben, voelt het alsof ik het op het veld doe. Omdat ik weet hoe dat in het echt voelt."